FLY FISHING

Apartman Una Valley Kulen Vakuf nudi usluge sportsko rekreativnog ribolova "Fly fishing" u ribolovnom reviru Nacionalnog parka "Una" Revir br. 1B "Kulen Vakuf" dužine 1,5 kilometar.
Lipljen (lat. Thymallus thymallus; još se naziva lipen, lipljan, lipan) je slatkovodna riba koja pripada porodici Salmonidae. Lipljen obitava u srednjem dijelu euroazijskog kontinenta. U Europi ga ima od Urala na istoku, do Velike Britanije na zapadu. Na sjeveru ga ima na Kaninskom i Kolskom poluotoku i sjeveroistočnim dijelovima Skandinavije...
Potočna pastrva (Salmo trutta Linnaeus, 1758.) vrsta ribe iz roda pastrva, koja se javlja, što nije priznato, u tri različite forme, tzv. dvije potočne (fario i laciustris) i jedna morska (truta), od kojih ova posljednja živi u morima sjeverne i sjeverozapadne Europe i koja tijekom mrijesta migrira duboko u kontinentalne vode, gdje se mrijesti...
DNEVNA DOZVOLA 40,00 KM
TRODNEVNA 100,00 KM
PETODNEVNA 140,00 KM
UZ GODIŠNJU 12,00 KM

FLY FISHING

Rafting izleti se organiziraju svaki dan. Vi samo okupite ekipu od minimalno 4 osobe i dođite u naš Rafting Centar u Kulen Vakuf, a mi ćemo se pobrinuti za ugodan i nezaboravan aktivni odmor. I ako vas je manje od 4, kontaktirajte nas i saznajte termine slobodnih mjesta u čamcima i priključite se! Po završetku raftinga za naše goste pripremamo tradicionalna bosanska jela u našem centru – bosanski lonac, ćevapi, meso ispod saća, razne pite, domaći kruh.. 

ŠTRBAČKI BUK - LOHOVO 85 KM
KOSTELA - GRMUŠA 55 KM
KOSTELA - BOSANSKA KRUPA 65 KM
MARTINBROD - KULEN VAKUF RC 45 KM 

BRDSKI BICIKLIZAM

Za avanturiste koji nisi u mogućnosti da sa sobom imaju svoj bicikl obezbijedili smo nekoliko osnovnih modela brdskih bicikala. Bicikla možete iznajmiti u prostorijama Firme Atlantis Kulen Vakuf koja se nalazi u naselju Gečet preko puta nogometnog stadiona NK Una. * Cjelodnevni najam bicikla podrazumjeva vremenski rok od 24h. * U cijenu najma bicikla uključena je zaštitna kaciga i sigurnosni katanac. * Prilikom iznajmljivanja potrebno je ostaviti ličnu kartu, vozačku dozvolu ili pasoš, te broj mobitela, prilikom vraćanja bicikla pregledaće se ispravnost iznajmljene opreme.